IJssalon

M’ijsjes houdt van....

M’ijsjes houdt van ambachtelijk, lokaal, maatschappelijk, milieubewust en biologisch! Voordat wij iets nieuws proberen onderzoeken we de markt goed. We maken onze keuze weloverwogen en daarbij zijn die trefwoorden belangrijk voor ons.

Ijsjes

Ambachtelijk ijs

Ons ijs wordt ambachtelijk en lokaal bereid door een lokale ijsbereider. De basis van ons ijs is biologisch, dynamische melk direct van de boer. Daaraan worden, zoveel mogelijk, verse ingrediënten toegevoegd zodat ons ijs ook echt smaakt naar de smaak waar hij naar genoemd is!

Wij hebben een aantal 'vaste' smaken in de vitrine. De 'all-time-favorites' aardbei, citroen, vanille, chocolade en koffie (Coffyn). Daarvan zijn aardbei en citroen smaken met water en fruit als basis en worden verkocht als sorbetijs. Deze smaken zijn ideaal voor mensen die geen melk, lactose of vet mogen of willen gebruiken. Het sorbet ijs is ook glutenvrij, maar ondanks dat we met een schone lepel in een bakje een ijsje kunnen maken kunnen we nooit garanderen dat het 100% glutenvrij is. We hebben ook altijd een nootsmaak en een yoghurtijs in de vitrine.

Naast de vaste ijssmaken hebben we veel wisselsmaken. Dit zijn vaak smaken die nieuw ontwikkeld worden of goed passen bij het seizoen. Wij houden deze smaken graag als een lekkere verrassing…..maar als je ons volgt op Facebook word je op de hoogte gehouden van de smaken in onze vitrine.

Een bolletje ijs kost €1,40.
Ook verkopen hebben wij M'ijsjes-cadeaubonnen voor €12 per stuk, hier kunnen 9 bolletjes van worden geknipt.

Ijsje

Koffie

Helaas hebben wij dit ijsseizoen tijdelijk geen koffie en thee om de doorstroom van klanten tijdens de coronacrisis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Onze excuses hiervoor.

Onze koffie komt van Coffyn. Coffyn is een plek waar mensen met en zonder een handicap samenwerken. Het is een maatschappelijke onderneming van Pluryn, een organisatie voor gehandicaptenzorg en jeugdzorg. Coffyn levert alleen vers gebrande Fairtrade (eerlijke) koffie. De ambachtelijke bereiding staat voorop. De medewerkers branden en verpakken de bonen zelf in de huisbranderij. Bij M’ijsjes gebruiken we koffiebonen uit Peru. Een donker gebrande 100% Arabica. Bij deze bonen komt de smaak van gekarameliseerde appels naar voren. Met melk erbij komen meer karamel en chocoladetonen naar boven. Mmmmmm ...

Thee

Onze thee komt van Bloesem Theehuis uit Herpen. De kracht van Bloesem zit ‘m niet alleen in thee, maar ook in de mensen. Mensen met een beperking, niet-aangeboren hersenletsel of complexe problematiek vinden bij Bloesem een leer/werkplek. Bloesem Theehuis is net als Coffyn, een maatschappelijke onderneming van Pluryn, een organisatie voor gehandicaptenzorg en jeugdzorg. De thee komt in grote balen van 25 kilo bij Bloesem binnen vanuit de theeplantages. Medewerkers van het theeatelier verpakken de thee in pergamijnzakjes. Ze verwerken zoveel mogelijk de hele theeblaadjes en natuurlijke ingrediënten. Dat proef je meteen!

Bankje

Meubels

Je zit bij M’ijsjes met je billen op de houten bankjes van Stadsboom. Stadsboom maakt meubels van bijzondere bomen die in de omgeving gekapt zijn. Bomen met een verhaal dus! De meubels worden gemaakt door mensen die werken en leren combineren en begeleid worden op hun weg terug naar de arbeidsmarkt.

Zakenmijsjes

Bij een maatschappelijk verantwoord bedrijfje als M’ijsjes hoort een maatschappelijk verantwoord zaken doen. We bankieren bij Triodos en de boekhouding en verzekering regelen we lokaal! Goed voor het milieu en de werkgelegenheid in onze omgeving.

Open

Al vanaf begin maart kun je van onze ijsjes komen genieten. De openingstijden worden langer naarmate de dagen lengen. En in oktober sluiten wij de luikjes van ons kleine ijshuisje weer. Volg ons op Facebook voor de actuele openingstijden.

Wij hebben bij M’ijsjes twee gezellige terrasjes en een piepklein binnenruimtetje, waar je als het weer wat minder is, van je ijsje of drankje kunt genieten. Wil je het ijs toch liever meenemen? Dat kan ook. We kunnen de ijsjes los verpakken of in special isobakken meegeven.